Glühwein
De winterklassieker bij uitstek. Op een kerstmarkt in hartje stad of op de piste: glühwein is een heerlijke hartverwarmer.
Hoe maak je het?
- Vul de karaf met de wijn en suiker of appelsap. Zet opzij voor 12 uur.
- Filter door een fijne zeef en verwarm de drank in een pannetje, zonder te koken.
- Serveer, en warm jezelf lekker op!
Tip
Wat ook heerlijk is; onze rode glühwein is zó afgestemd dat je er ook een dampende alcoholvrije versnapering van kunt maken. Hoe? Door de rode wijn te vervangen door appelsap. Gloeiende, gloeiende wat lekker!
- Ingrediënten:
- kaneel, gevriesdroogde cranberries (23%), steranijs (18%), gedroogde sinaasappel, roze peper, kardemom en kruidnagel (1%)
- Zelf toevoegen:
- rode wijn en suiker of appelsap
- Beknopte instructie:
- vul de karaf aan met wijn of appelsap en laat het intrekken, filter door een zeef en warm het op in een pannetje
- Netto gewicht:
- 20 g
- Voedingswaarde per 100g:
- energie: 1280 kJ / 306 kcal, vetten: 4,6 g, waarvan verzadigd: 0,9 g, koolhydraten: 48 g, waarvan suikers: 12 g, eiwitten: 3,5 g, zout: 0,11 g
- Serveertip:
- Wat ook heerlijk is; onze rode glühwein is zó afgestemd dat je er ook een dampende alcoholvrije versnapering van kunt maken. Hoe? Door de rode wijn te vervangen door appelsap. Gloeiende, gloeiende wat lekker!